woensdag 15 februari 2012

vrije tekst Chabelli "De helse perfectie"

Mailiska is een meisje van 16 jaar. Ze is een prachtig Russisch model met bruine lokken en helderblauwe ogen. Maar toch is er iets mysterieus aan haar. Ze ziet er altijd perfect uit en het lijkt wel of ze niet veroudert. Mailiska verhuist ook om de 10 jaar. Niemand weet of begrijpt waarom en ze heeft ook geen contact meer met haar oude vrienden. . In het huis waar ze woont is ook geen teken van leven. Niemand heeft ooit haar ouders gezien of haar broertje die ze beweert te hebben.

Het is ochtend en Mailiska wordt wakker. Ze staat op en loopt naar de badkamer. In de badkamer staart ze wel een 5 lange minuten naar zichzelf. Al snel ziet ze hoe haar doodzwarte ogen veranderen in helderblauwe mensenogen. Wanneer ze beneden komt, is er zoals gewoonlijk geen teken van leven te bespeuren. Mailiska loopt naar de zwarte deur die zich in de keuken bevindt. De deur leidt naar een ijskoude kamer. Het lijkt wel een koelcel. Vanuit het huis kan je het gekrijs horen dat uit de koelcel komt. Het lijkt wel of er iemand geslacht wordt en schreeuwt om zijn vrijheid. Even later keert Mailiska terug. Haar handen hangen vol bloed. Mailiska keert weer terug naar de badkamer en een uurtje later verlaat ze het huis. Ze moet naar een modellencasting.



Op de casting komt Mailiska nog wat andere vriendinnen tegen die ook model zijn. Ze nodigen haar uit voor een slaapfeest die avond. Later wordt Mailiska geroepen om de ontwerper te ontmoeten. De kennismaking gaat zoals gewoonlijk vlotjes. Ze moet kleding van de ontwerper showen en een loopje. De ontwerper wilt haar natuurlijk meteen boeken. Hij vertelt haar wat hij allemaal wil doen. Hoe zijn catwalk eruit zal zien en wie er zal komen opdagen

De avond valt al snel en Mailiska maakt zich klaar voor het slaapfeest. Als ze al haar spullen heeft loopt ze weer naar de eigenaardige koelcel. Je kunt vanuit het huis weer een doodsgekrijs horen. Wanneer ze terugkeert vanuit de koelcel heeft ze een pot met bloed bij zich. Er lijken wel embryo’s in te zitten. Ze stopt het potje in haar tas en vertrekt naar het slaapfeest.

Wanneer ze op het feest aankomt lijkt alles normaal. Er wordt gelachen, gedanst en plezier gemaakt. Totdat de klok 12 uur slaat. Mailiska en haar vriendinnen lopen gehypnotiseerd het huis uit. Ze gaan naar de tuin. Ze lijken wel zombies. . Ze gaan in een kring zitten en geven elkaar een hand. Ze zingen in het Latijn. Met hun liederen roepen ze iets op. Uit de hemel verschijnt een zwart gat. Er komen zwarte schimmen uit. Het lijken wel demonische wezens.

Naises, een van de meisjes uit de gehypnotiseerde groep, staat op. Ze loopt naar de keuken. Daar pakt ze de gevulde potten met bloed en embryo’s die de andere meisjes ook nog hadden. Ze gaat terug naar de meisjes en sluit zich weer aan bij de kring. Iedereen in de groep strooit de potten met bloed en embryo’s in het midden van de kring. De demonische wezens vliegen erop af. Gulzig eten ze alles op. Wanneer ze voldoende hebben “gegeten”, draaien de demonische wezens boven hun een rondje. Er komt een oogverblindende lichtflits uit de wezens. Daarna valt iedereen bewusteloos neer en de demonische wezens verdwijnen terug. In ruil voor het voedsel dat ze geven krijgen de meisjes eeuwige perfectie. Maar dit gebeurt ook niet zonder pijn.

Mailiska is dus eigenlijk een monsterlijk kind. Ze mishandelt haar ouders. Dat is het gekrijs dat je vanuit de koelcel kan horen. En of dat nog niet erg genoeg is zijn de embryo’s haar broertjes en zusjes. Het broertje dat ze beweert te hebben is jaren geleden reeds opgeofferd aan de demonen. En dit alles alleen maar uit egoïsme en om haar perfectie te bewaren .

De volgende ochtend ontwaken de meisjes weer in de tuin. Ze doen net of er niks gebeurd is en hun leven gaat zijn gangetje weer. Maar de vraag blijft wie het volgende slachtoffer zal zijn.

2 opmerkingen:

  1. Leuke tekst Cbabelli. Je bent onze schrijfster in spé:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goeie tekst chabelli. Je hebt veel talent

    BeantwoordenVerwijderen

anonieme reacties worden niet gepubliceerd